Robcio1910

Szukaj

Idź do treści

Menu główne:


Flaczki z boczniaków

Kuchnia > Inne


trudność:
łatwe
czas: 30-60 min


- 50 dkg boczniaków
- marchew
- pietruszka
- seler
- przyprawa do flaków lub vegeta
- papryka słodka i ostra
- majeranek
- gałka muszkatołowa
- imbir
- masło
- sól, pieprz

Ugotować wywar z warzyw. Boczniaki opłukać, pociąć w cienkie paseczki. Usmażyć na maśle. Warzywa z wywaru zetrzeć na grubej tarce i wrzucić do wywaru razem z boczniakami. Jeszcze podgotować z 15 min. Doprawić. Można zrobić zasmażkę, ale nie koniecznie. Podawać z pieczywem.

Strona główna | O mnie | Fotografia | Humor | Kolejki TT | KOLEJ - Region radomski | Kuchnia | Modelarstwo majsterkowanie | Muzyka | Praca | Zdrowie | Linki | Mapa witryny


Powrót do treści | Wróć do menu głównego